Σελίδες

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Φωτογραφίες που σβήστηκαν από την κάρτα μνήμης

Αν διαγράψατε κατά λάθος τις φωτογραφίες (ή τα βίντεο ή οτιδήποτε άλλο από μια κάρτα μνήμης της Sony και πιστεύετε ότι είναι δύσκολο να τα ανακτήσετε, κάνετε λάθος.
Εδώ θα βρείτε ένα φανταστικό πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων από την Sony, “Sony Memory Card File Rescue”. Αλλά η Sony δεν στέλνει από την αρχή το πρόγραμμα στους πελάτες της που αγοράζουν Sony memory sticks. Οι χρήστες πρέπει να το βρουν και να το κατεβάσουν μόνοι τους από το internet.

Για καλύτερη απόδοση του προγράμματος δεν πρέπει να γράψετε άλλα αρχεία στην κάρτα μνήμης μετά την στιγμή της λάθους διαγραφής.

Το αρχείο εγκατάστασης MCFileRescue.exe (~13.7 MB) μπορεί να το πάρετε από το website της Sony. Για να καταφέρετε την διαδικασία πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.


1. Πηγαίνετε σε αυτή τη σελίδα και κάντε κλικ στο κουμπί  “Download” που βρίσκεται στα δεξιά.
2. Θα μεταφερθείτε σε μια νέα σελίδα ώστε να συμπληρώσετε μια φόρμα.
3. Εκεί θα γράψετε το μοντέλο και τον αριθμό σειράς "serial number" της κάρτας μνήμης που  θέλετε να κάνετε ανάκτηση αρχείων.

Το μοντέλο της κάρτας μνήμης είναι της μορφής:

MS*** –
SF-****
SR-***
USM****
Παράδειγμα:

Το μοντέλο της κάρτας που εικονίζεται είναι SR-4C4.

Το επόμενο που πρέπει να προσθεσετε είναι το serial number της κάρτας που βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο ανάλογα με τον τύπο της κάρτας.

Αν δεν θέλετε να ψάξετε για αυτό τον αριθμό βάλτε 5 αριθμούς τυχαίους και θα μπορέσετε να το κατεβάσετε συμπληρώνοντας τα υπόλοιπα στοιχεία της φόρμας.


4. Τρέξτε το πρόγραμμα και αφήστε το να εγκατασταθεί στον υπολογιατή σας.
5. Επιλέξτε το γράμμα του δίσκου που θέλετε να ανακτήσετε (Ποιό γράμμα αντιστοιχεί στην κάρτα μνήμης).
6. Στη συνέχεια θα σας δείξει το μέγεθος των αρχείων και τον χρόνο που θα πάρει για την ανάκτηση.
7. Κάντε κλικ στο “Run” για να ξεκινήσει η διαδικασία της ανάκτησης. Μην αφαιρέσετε την κάρτα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.


8. Μετά από λίγη ώρα θα σας δείξει τα αρχεία που βρέθηκαν στην κάρτα μνήμης. Επιλέξτε τα κουτάκια δίπλα από τις εικόνες ή τα άλολου τύπου αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε. Κάντε κλικ στο “Next” για να συνεχίσετε.















9. Δώστε τη θέση που θέλετε να αποθηκεύσετε τα ανακτημένα αρχεία στον υπολογιστή σας. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, Και θα ανοίξει το παρακάτω παράθυρο ολοκλήρωσης:




Μπορεί να ανακτήσει αρχεία των παρακάτω τύπων:
JPG (DCF), MPEG-1, MP4, MP4 AVC file
Σημείωση:
1. Εάν η κάρτα μνήμης Διαμορφωθεί με επιλογή "Πλήρης διαμόρφωση" (Full Format) Αντίθετα από την επιλογή Γρήγορη διαμόρφωση (Quick Format) στα Windows, τα αρχεία δεν είναι δυνατόν να ανακτηθούν από την κάρτα μνήμης.
2. Το πρόγραμμα φτιάχτηκε για να δουλεύει με κάρτες μνήμης της Sony, πιθανόν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάρτες άλλων κατασκευαστών αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει το ίδιο καλά.

 Ένα ευχαριστώ μου δίνει δύναμη να συνεχίσω.



Δεν υπάρχουν σχόλια: